Brueghelgames: daar moet je bij zijn!

Elke week tot aan het begin van het begin van het Brueghel Festijn schrijft Sandra Tiethoff namens het bestuur een column. Deze week de derde aflevering:

Losser – “Wie kent ze niet: de Wipe-Out stormbanen op televisie? Nu kan je ze allemaal zélf trotseren! Tijdens de Brueghel in Losser komt een Brueghelstormbaan (we mogen de Amerikaanse naam niet gebruiken) met een heus parcours. Deze geweldige obstacles staan allemaal voor je klaar op zaterdagmiddag 2 september. Wie wil deze uitdaging niet aangaan? Het is een actief sportelement, waar je gaat strijden met je team tegen de andere teams over de stormbanen om zoveel mogelijk punten te behalen. Er zijn mooie prijzen mee te winnen. Ben je 12 jaar en ouder en weet je een team samen te stellen van vier personen? Doe dan mee! Ga er vol voor en maak je ook nog eens kans op mooie prijzen. Er is ook een prijs voor de meest unieke teamoutfit. Wees dus creatief.

Ik zie het al voor mij: als echte Vikings over die stormbaan of een leuk ander thema… Zal er nog een plek vrij zijn voor mij in de jury? Ik ga mij zeker aanmelden als jurylid. Wie weet kan ik een aantal commissieleden zo ver krijgen om het op te nemen tegen de winnaars. Lijkt mij nu al een leuke uitdaging! Kijk op de site van www.bruegheliaansfestijn.nl vul het inschrijfformulier in. En als je geen team van vier bij elkaar krijgt? Dan is dat geen probleem. Schrijf je gewoon in. Dan gaan wij je samenvoegen bij een ander team. Maar ook voor het publiek is het leuk om hier naar te kijken. De deelnemers kunnen de aanmoedigingen heel goed gebruiken.

Maar voor de iets jongere bezoekers is er ook een uitdaging. Er komt namelijk een echt verkeersplein voor het gemeentehuis. Iedereen kan met skelters door een uitgezet parcours rijden. En na afloop, mits je schadevrij bij de finish komt, krijg je een rijbewijs. Het is een leuke herinnering van je eerste verkeersles. Een Brueghelrijbewijs, dat is toch een collector’s item? Vaders, moeders, opa’s en oma’s mogen toekijken en kunnen de jonge bestuurders hun speciale verrichtingen laten zien.

Auto Reuvers heeft, bij het voormalig postkantoor, ook een groot springkussen ter beschikking gesteld voor de jonge bezoekers. En de iets gevorderde bezoekers kunnen hun energie kwijt bij de Rabobankstand. Daar staat een mega dartbord van 3 meter hoog.

Er zijn heel veel activiteiten voor de jonge tot de gevorderde bezoeker. Eigenlijk is het hele centrum een parcours vol activiteiten.

Niets saai… Er is heel veel actie tijdens de Bruegheldagen! Of je nu meedoet of komt kijken…

Ga ik je zien?”

 

Column: Sandra Tiethoff schrijft elke week een stuk in de nieuwe dinkellander