Column Sandra Tiethoff: ‘Grootste artiest is het publiek zelf’

Elke week tot aan het begin van het begin van het Brueghel Festijn schrijft Sandra Tiethoff namens het bestuur een column. Deze week de vierde aflevering: Brueghel rocks!

Losser – “Groupie: (afgeleid van het Engelse woord Group) is een zeer trouwe fan van een groep. Ik ben een groupie!
Van Doe Maar, Kensington, Direct, Common Linnets naar Losser….

Ik mocht de top band The Euros interviewen. Wat een enthousiaste jongens zijn dat toch. Natuurlijk kende ik The Euros al, maar al die enthousiasme op het podium, zo zijn ze ook in het echt! En dat komt (nou ja, twee ervan en de derde wil het graag) gewoon uit ons mooie Losser!
Een topband die vrijdag 1 september een groot feest gaat maken voor eigen publiek en beloven, met vuur en confetti, een avond te maken om nooit te vergeten. Met een wisselend repertoire blazen ze het publiek omver, vertellen de heren in koor. En als ze al op het zelfde podium staan als Doe Maar, Kensington en The Common Linnets dan mag Losser zeker niet ontbreken in dat rijtje. Ik volg ze op sociale media, zij weten elke week met hun filmpjes breek van de week een leuk feestje te maken. Ik kom er al van in feeststemming, nu wachten tot 1 september voor hun live optreden.

Wie kent DJ Leo Meijer, alias Mr. Soultrain niet? Hij mag de opening verrichten op donderdag 31 augustus. Voetjes van de vloer en feeststemming garantie met deze geweldige DJ. En ja, mijn verzoeknummer is al bekend bij hem.
En dan heb ik het nog niet gehad over Triple Nix, Herwin, Elroy en Walter wisten tijdens de sterrengala een fenomenaal optreden te verzorgen waarbij niemand stil bleef zitten. Dit gaan ze evenaren tijdens de Brueghel.
Jannes is er ook dit jaar weer bij. Hij hoeft zijn TomTom ook niet meer te gebruiken, hij kent de weg naar Losser maar al te goed. Met vele vaste trouwe fans gaat het weer gezellig druk worden.

De grootste artiest is het publiek zelf! Zing en dans mee, loop een polonaise of geniet van een drankje in de hand en bekijk alles vanaf de kant, maar wees erbij. Samen maken we weer een groot feest van de 33ste Brueghel! Maar ook zijn er een Dixiband, De Hapjes, Tetterkeerlkes, Bloaskaoken en Bigpipes. Zij zullen Losser muzikaal verrassen.

De Big Band van de muziekschool is er ook bij zaterdag en zondag. Nieuw Lossers talent!

Zondag zullen na de Brueghelstoet onder andere de Bigpipes in het dorp op diverse plekken een optreden geven. Letterlijk en figuurlijk Losser wegblazen met hun doedelzakken.

Ja ik beken, ik ben een groupie! Ik krijg het maar druk mee want dit alles wil ik niet missen!”

Column: Sandra Tiethoff schrijft elke week een stuk in de nieuwe dinkellander

Bewaren