Voetstappen in het bekende Brueghelpad

Het Bruegheliaans Festijn wordt officieel geopend door de onthulling van en nieuwe voetstapper. Het Brueghelpad is een ‘walk of fame’, waar markante Lossernaren hun voetstappen vereeuwigen. Het gaat om mensen die in Losser geboren zijn of er wonen en die Losser een bepaalde mate van bekendheid hebben gegeven. Zo zijn onderstaande personen al vereeuwigd in het, fameuse en door velen felbegeerde, Brueghelpad:

De voetstappen van Lossenaar Harry Bloemen (71) krijgen in augustus een plekje in het Brueghelpad aan de Brinkstraat. De onthulling is tijdens het Bruegheliaans festijn op donderdagmiddag 25 augustus om 17.00 uur.

• 1980 tot ± 2000 actief bestuurslid en erelid van tennisclub TC Kardoes
• Voorzitter Toerisme en Recreatie in de gemeente Losser
• Voorzitter Beleef Losser om toerisme in Losser te bevorderen
• Bestuurslid Stichting Multifunctioneel Centrum Losser bij de Aloysiusschool
• Initiatiefnemer aankleding gemeente Losser, b.v. hanging baskets
• Bestuurslid Losser Actief voor activiteiten in het dorp
• Bestuurslid Kühlkamp Korenfestival
• Bestuurslid Stichting Koester (LAGA-koeien), om koeien te schenken aan alleenstaande moeders in India
• 15 jaar mede-organisator van de Losserse Golfkampioenschappen
• Voorzitter Losser 200 Jaar, met als hoogtepunt de langste salade ter wereld, waaruit zeer goede contacten met Johma zijn voortgekomen
• Huidig: voorzitter Platform Losser, de dorpsraad die de belangen van de inwoners van de gemeente Losser behartigt

2015
De heer Henri Brookhuis
Grootste in zijn soort, heel musicerend Nederland kent Losser. PR behartiger van Excelsior Losser. Coördinator, kieskring Losser van de ledenraad van de Rabobank Twente Oost. Lid van het cooperatiefonds Rabobank Twente Oost. Voorzitter van Centrum Management Losser, CML. Zitting in diverse werkgroepen, klankbordgroepen en denktanks in Losser en er buiten. Voorzitter van de personeelsvereniging Hartman. Lid van het IKT. Lid van Port of Twente. Adviseur van iedereen die er om vraagt. Sinds 1999 actief met uit de WWB halen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en deze weer in laten stromen in de arbeidsmarkt. Speeddater en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk of een opleiding brengen. Bruggenbouwer: Brengt bestuurders in de regio met elkaar in contact. Organiseren van events: o.a. Koets’n Keerls. Concert van de zeebodem met Jan Ensink. Concert 70 jaar bevrijding Losser. Mensen en verenigingen bij elkaar brengen of dit nu binnen of buiten Losser is. Belangen van hen behartigen. Verbinden leidt tot samenwerken. Samenwerken leidt succes, uitdagingen en saamhorigheid. Dit leidt tot kwaliteit van wonen. Niets is teveel, nooit thuis. Altijd of de zaak of de gemeente of de muziek. Heel breed net werk, prive, zakelijk als ambtelijk, relatie tot in Den Haag als tot in buitenland. Daardoor vaak present op bijna elk evenement. Promotor van Losser. Twitteraar van alles waar Losser beter van wordt. Ideeën generator waar maar weinigen een rem voor hebben. Laat Den Haag ook weten wat er speelt. Zo weet onze minister president wat er speelt met re-integratie vanuit de wwb in Losser. Losserse ondernemers mee naar Rotterdam om te netwerken en beter met elkaar om te gaan. Alles zonder bejag, hij heeft geen zakelijk belang, alleen het belang van ons Losser. Zijn motto: Onder druk wordt alles vloeibaar.

2014
De heer Henk Kühlkamp
Henk Kühlkamp is oprichter van het huidige bedrijf Kühlkamp buitenhout op De Pol. Hij is in het verleden prins Carnaval geweest, heeft in de besturen van De Gaffel Aöskes, De Losser Böggelrieders en Daansers gezeten en is ook oud-Böggelrieder. Tevens is hij de naamgever van het Kühlkamp Koren Festival dat jaarlijks plaatsvindt in het Openluchttheater Brilmansdennen.

2013
De heer Jan Riesewijk
Regionaal en landelijk bekend vanwege rollen in verschillende streektaalproducties als de “Ode aan de Wierdense Reveu” en de eerste Nederlandse streeksoap “Van Jonge Leu en Oale Groond”. Verder is hij een grote kracht achter de internationaal bekende Losser Böggelrieders en Daansers, actief lid van De Gaffel Aöskes en de ambassadeurs van Losser

2012
De heer Henny Bouwma
bekend door de strategische inzet voor het Losserse carnaval en de bedenker is van het unieke concept voor het in stand houden van de vele dure faciliteiten die voor de carnaval nodig zijn

2011
De heer Johan Effing
Amateurweerman; aan hem dankt Losser regionale en nationale bekendheid vanwege de grote verzameling weer-data

2010
De heren Remco Olde Heuvel & Wouter Olde Heuvel
Landelijk bekende profschaatsbroers

2009
De heer prof. dr. ir. Wim P.M. van Swaaij
Hoogleraar proceskunde aan de Universiteit Twente en heeft aan de wieg gestaan van de hedendaagse biotechnologie

2008
De heer Harry Scholten Linde
Oud-directeur van Zuivelcoöperatie Dinkelland in Losser. Betrokken bij de Stichting Widnoje en de Stichting Koester

2007
De heer Fred Rutten
Langdurig speler en enige jaren trainer van FC Twente, met hen won men de KNVB Beker 2001

2006
Mevrouw Marietje Noordkamp
Actrice in regiosoap “Van jonge leu en oale groond” als Minie Wildspieker en het lokale toneel bij De Rommelpot

2005
De heer ing. Guus Zurhorst
Initiatiefnemer hartkliniek Enschede

2004
De heer Johan Olde Kalter †
Hoofdredacteur van de Telegraaf

2003
De heer Joy Laarhoven
Voorzitter Bruegheliaans Festijn Losser

2002
De heer Herman Finkers
Almelo promotor en cabaterier

2001
De heer Bram Hulshof
Voorzitter van de kamer van koophandel voor Twente en de Veluwe

2000
De heer Luc Smink
Moleculair bioloog, bekend van chromosoom 22

1999
De heer Johan Schreur †
Ondernemer en oprichter Johma salades

1998
De heer Rinus Luttikhuis †
Bekend nationaal en regionaal musicus

1997
De heer Henk Knol
Europees kampioen triathlon

1996
Zijne Eminentie Bisschop Julius Yeshu Cicek †
Aartsbisschop Syrisch Orthodoxe kerk

1995
Mevrouw Margareth Beunders
Befaamd concertzangeres

1994
De heer drs. Johan Plageman
Voorzitter Coberco

1993
De heer Jan Smit
Oud-burgemeester van Losser

1993
De heer prof. ir. Pi de Bruijn
Architect van o.a. de Tweede Kamer en de wederopbouw vuurwerkrampwijk het Roombeek in Enschede

1993
De heer Jaap Uilenberg
Internationaal voetbalscheidsrechter KNVB