Laatste Bruegheliaanse Festijn in Losser als voorzitter voor Joy Laarhoven

De komende editie van het Bruegheliaans Festijn in Losser is de laatste voor Joy Laarhoven als voorzitter. Hij neemt afscheid en wordt opgevolgd door Michael Haen.

De Lossernaar is vele jaren voorzitter geweest van het festijn dat dit jaar voor de 36-ste keer wordt gehouden. Bij zijn aantreden in 1992 was het dorpsfeest op sterven na dood, inmiddels is Brueghel niet meer weg te denken van de Losserse evenementenkalender. Vorig jaar nog, is het festijn uitgebreid met een extra dag.

Het feest begint donderdag en gaat door tot en met zondagavond. Hoogtepunten zijn de traditionele Brueghel-optocht door het dorp, zondagmiddag, en het optreden van Jannes, zondagavond.

Bron: TC Tubantia

 


Hittetips voor bezoekers van het Bruegheliaans Festijn:

 • Drink voldoende vocht (bij voorkeur water). Gebruik geen ijsblokjes i.v.m. mogelijke maag- en darmklachten en stressreacties. Als u minder dan normaal plast of als de urine donkerder wordt, moet u meer drinken
 • Wees matig met alcohol- en cafeïnehoudende drankjes
 • Smeer de onbedekte huid goed in. Draag in de volle zon een hoed, pet of zonneklep
 • Zoek tijdens de warmste uren van de dag (12.00-16.00 uur) de schaduw op
 • Houd baby’s en peuters in de schaduw en laat nooit een kind in een afgesloten auto achter, ook niet voor heel even
 • Verzorg wondjes extra goed ter voorkoming van ontsteking
 • Zorg voor gekoelde etenswaren. Bij de barbecue de gerechten goed doorbakken
 • Denk ook aan het eten of drinken van soep, bouillon, melk, ijs of tomatensap om het verloren zout aan te vullen
 • Zorg voor voldoende ventilatie
 • Vermijd overmatige inspanningen, zoals hardlopen in de zon
 • Draag luchtige kleding, liefst van katoen of linnen
 • Ga met gezondheidsklachten naar de Eerste Hulpverleners
 • Zorg voor elkaar, let op kwetsbare mensen zoals (jonge) kinderen en ouderen.

Racecircuit op het Bruegheliaans festijn

Op vrijdag, zaterdag en zondag tijdens het Bruegheliaans Festijn in Losser kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar racen met RC Offroad auto’s. Het circuit wordt tijdelijk uitgezet aan de Kerkstraat in Losser. Na inschrijving kan men enkele minuten racen met voertuigen via afstandsbediening. Deelname is gratis maar een vrije gift als donatie aan Stichting Leergeld Losser wordt zeer op prijs gesteld. Leergeld heeft als missie het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. Naast het circuit is er een terras waar vooral de ouders gebruik van kunnen maken om de verrichtingen van kinderen te volgen. Foto’s of video’s van de kinderen kunnen gedeeld worden op www.facebook.com/rcclosser of via twitter met #RCLOSSER.

Uit alle inschrijvingen/deelnemers worden de week na het Bruegheliaans Festijn enkele prijzen getrokken:

Hoofdprijs: Berg skelter EN onderhoudsbeurt, samen twv 850,=

2e prijs: Thomaxx RC offroad auto EN 5 jaar gratis APK, samen twv 210,=

3e prijs: Intertoys waardebon € 25,= EN 5 jaar gratis APK, samen twv 185,=

4e prijs: Intertoys waardebon € 15,= EN 5 jaar gratis APK, samen twv 175,=

5e prijs: Intertoys waardebon € 10,= EN 5 jaar gratis APK, samen twv 170,=

 

Dit evenement tijdens het Bruegheliaans Festijn wordt mede mogelijk gemaakt door James Autoservice Losser, Kühlkamp Buitenhout en Intertoys Losser. Eetcafé Montana verzorgt het terras. Het racecircuit is open;
op vrijdag  26 augustus 11.00 tot 13.30, van 14.30 tot 17.00 en van 18.00 tot 20.00 uur.
op zaterdag 27 augustus van 11.00 tot 13.30, van 14.30 tot 17.00 uur.
op zondag 28 augustus van 13 tot 16.30 uur.

AD_racecircuit_final-02_small


Voetstappen Harry Bloemen toegevoegd aan Brueghelplein

IMG_2174De voetstappen van Lossenaar Harry Bloemen (71) krijgen in augustus een plekje in het Brueghelpad aan de Brinkstraat. De onthulling is tijdens het Bruegheliaans festijn, dit jaar van 25 tot en met 28 augustus.
Een select groepje Lossenaren mag hun voetstappen achterlaten op het Brueghelplein. Dit jaar is de eer voor Harry Bloemen. ,,Ik vind het bijzonder om in dit rijtje te mogen staan” , zegt hij.
Het Bruegheliaans festijn wordt officieel geopend met de onthulling van de nieuwe voetstapper op donderdag 25 augustus. Voor die tijd worden de voeten in beton gegoten. Dat gebeurde donderdagavond op het bedrijf van Bloemen in het bijzijn van zijn familie, burgemeester Michael Sijbom en het bestuur van de stichting Bruegheliaans festijn Losser.

Bloemen is voor Losser op veel gebieden actief geweest. Hij was vijftien jaar mede organisator van de Losserse golfkampioenschappen. Voorzitter van Losser 200 jaar, met als hoogtepunt de langste (62 meter) salade ter wereld waar goede contacten met Johma uit zijn voortgekomen. Verder is Bloemen nog steeds voorzitter van Platform Losser. Buiten Losser zet Harry ook zijn voetstappen. Hij is al jaren vicevoorzitter van de vereniging van eigenaren in Altea la Nova in Spanje.

Het Brueghelpad is sinds 1993 een ‘walk of fame’, waar markante Lossernaren hun voetstappen vereeuwigen. Het gaat om mensen die in Losser geboren zijn of er wonen en die Losser een bepaalde mate van bekendheid hebben gegeven.
Zo zijn veel personen al vereeuwigd in het Brueghelpad.


Huisregels 2016

Huisregels Bruegheliaans Festijn 2016

Binnen het gebied waar het Brueghel Evenement wordt gehouden, globaal gelegen tussen een deel van de Gronausestraat, Bernhard Leurinkstraat, Brinkstraat en de Langenkamp kan om legitimatie worden gevraagd. Er is geen legitimatie controle aan het rand van het evenement. Wel dienen gasten deze op verzoek te tonen.

Drank NIX18

Er wordt geen alcohol geschonken aan mensen onder de 18 jaar. Jongeren van 18 tot en met 25 jaar moeten een polsbandje dragen om alcohol te kunnen kopen en te drinken. Deze polsbandjes worden verstrekt bij de muntverkoop. Het is verboden eigen drank en glaswerk mee te brengen naar het festival. Deze zullen door de organisatie of beveiliging in beslag worden genomen. Bij overtredingen waarvoor de organisatie een boete wordt opgelegd, zullen deze worden verhaald op de overtreder. Wanneer de beveiliging constateert dat een persoon teveel gedronken heeft zal deze persoon de toegang ontzegt worden.

Munten

Consumpties op het evenementen terrein dienen te worden betaald met munten, verkrijgbaar bij centrale verkooppunten.

Foto- en filmopnamen

Tijdens het evenement kunnen foto- en filmopnamen worden gemaakt. Bezoekers geven bij binnenkomst stilzwijgend toestemming aan de organisatie hiervoor en ook om deze opnames te verveelvoudigden, openbaar te maken en/of te gebruiken voor promotiedoeleinden.

 

In en uitgang ( toegangswegen)

Het is verboden om de doorgang bij ingang, uitgang en de nooduitgangen te belemmeren

 

Hinderlijk gedrag

Hinderlijk gedrag door overmatig drankgebruik of anderszins (ter beoordeling van de beveiliging) en/of het niet opvolgen van aanwijzingen kan leiden tot verwijdering van het festival.
Bedreiging, mishandeling, intimidatie en andere vormen van agressie zijn verboden. Handelingen en uitlatingen die duiden op racisme en discriminatie zijn verboden.
Bij constatering van wangedrag of openbare geweldpleging wordt de politie gewaarschuwd.

 

Drugs, wapens en andere zaken

Personen in bezit en/of onder invloed van drugs zullen de toegang tot het evenement worden geweigerd. Binnen en buiten het evenement is het verboden om drugs te gebruiken en/of te dealen.
Bij constatering zal de politie worden gewaarschuwd. Op de locatie is de Nederlandse wetgeving omtrent het gebruik van en de handel in drugs van toepassing.
Personen in het bezit van een wapen of een voorwerp dat als wapen kan worden gebruikt, zullen van het evenemententerrein worden verwijdert. Bij constatering zal de politie worden gewaarschuwd.

Het is niet toegestaan de volgende zaken mee te nemen naar het evenement: alcoholhoudende dranken, drugs, glaswerk, blik, plastic flessen, slag – en/of stootwapens, op wapens gelijkende of aanstootgevende voorwerpen.
Voorwerpen die als wapen zouden kunnen worden gebruikt, kunnen in beslag worden genomen, zulks ter beoordeling van de beveiliging.

Toiletten

Toiletruimten zijn alleen bestemd voor individueel gebruik. Verblijf om andere redenen is niet toegestaan. Wildplassen is verboden.

Aansprakelijkheid

Stichting Bruegheliaans Festijn, organisator en hoofdvergunninghouder van dit evenement, kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enig letsel, materiële en immateriële schade aan bezoekers of hun bezittingen. Het betreden van het festival en de deelname aan activiteiten is op eigen risico.

Ontzeggingen

Constatering van overtreding van een van deze artikelen kan voor de overtreder een ontzegging voor het betreden van het evenement voor de rest van het evenement betekenen.

Overige bepalingen

In situaties waarin dit reglement niet voorziet, beslist de organisatie over mogelijk te nemen maatregelen.