gemeente Losser

Welkom in Losser

Wie over de zomer praat, komt in LosserĀ als vanzelf bij het thema Bruegheliaans Festijn uit. Traditiegetrouw dompelt het dorp zich dan drie dagen onder in de in de middeleeuwen van meesterschilder Pieter Brueghel. Een fantastisch evenement en toeristische trekpleister waar de gemeente met al haar inwoners met recht trots op kan zijn. Meer dan 100.000 bezoekers uit de hele regio en zelfs van daarbuiten weten Losser dan te vinden.

Het Bruegheliaans Festijn is een mix van o.a. eigentijdse muzikanten en artiesten afgewisseld met folkloristische theater- en muziekgroepen, kramerie en kindervrijmarkt naast winkels die speciaal langer geopend zijn alsmede oude ambachten en nieuwe talenten die onder het genot van hedendaagse culinaire lekkernijen bewonderd kunnen worden. Samen met de meer dan 100.000 bezoekers van binnen en buiten Losser ontstaan er zo heuse Bruegheliaanse taferelen op intieme pleintjes en gezellige straten.

Bijzondere hoogtepunten waarmee het evenement zich onderscheidt van andere regionale zomermarkten, is o.a. de traditionele opening door een bekende of markante Lossernaar die zijn in beton gegoten voetstappen op het Brueghelpad in het dorpscentrum onthult. Ronduit uniek is op zondagmiddag de Bruegheltocht onder leiding van reus Martinus waarbij allerlei figuren uit de oudheid zich in een vrolijke, bonte stoet door het dorp bewegen ter afsluiting van drie dagen middeleeuwse festijnen.

De gemeente Losser wordt met haar 5 kerkdorpen (Losser, Beuningen, De Lutte, Glane en Overdinkel) ook wel de schatkamer van Twente genoemd. VVV Dinkeldal brengt u graag op de hoogte van alle schatten die hier de moeite van het ontdekken waard zijn. Maar eind augustus of begin september laat met name deze ene schat, die Bruegheliaans Festijn heet, zich graag door u bezoeken. De gemeente Losser heet u van harte welkom.

 

logo_cmyk_staand